Kul fakta om kulturer runt om i världen

En del av det som gör världen till en så fascinerande plats är de olika kulturer som bebor den, var och en med sina egna språk, traditioner och normer. Här nedan kommer lite lika fakta om olika länder och olika kulturer.

Det finns en mikronesisk ö som heter Pingelap där de flesta av invånarna är färgblinda. De vet när frukt är mogen av lukten. Detta faktum ger en ny förståelse för hur människor ser på världen och de olika vägar kulturer tar för att lösa samma problem.

Det är väldigt vanligt att nordbor lämnar små barn ute för att sova ute, även på vintern. Den allmänna tanken är att frisk luft är bra för dig, så barn ska vara ute så mycket som möjligt. På vissa ställen kan man se hela rader av barnvagnar med sovande bebisar parkerade utanför dagis-klassrum.

I Mellanösternkulturen kan komplimanger någon ger om något resultera i att de erbjuder den saken till dig. Till exempel, om du skulle ge någon komplimang för en klocka, kan de ta av den och ge den till dig.

I den filippinska kulturen är det vanligt att bjuda dina vänner på saker på din födelsedag, vilket skiljer sig från andra kulturer, där du vanligtvis bjuds på saker på din födelsedag.

23 Mar 2023