Latinamerikansk dans

Det finns en mängd olika latinamerikanska danser och de skiljer sig en del åt. Det som de dock har gemensamt är passion! Det är fartfylld musik, det är snabba rytmer och det är dansglädje. Bland latinamerikanska danser är det nog salsa och samba de flesta vet vad det är. Men det finns även  cha-cha-cha, rumba, mambo, merengue, bachata, cumbia reggaeton, son, forró och bolero. Du kan gå kurs i salsa och bachata i Stockholm.

Salsa

Salsa är en dans som dansas till salsamusik. Den har sitt ursprung i latinamerikanska folkdanser och den uppnått stor spridning världen över. Det finns flera stilar och influenser från olika länder. Salsa dansas i par och det är en energisk, medryckande och sensuell dans. Salsa finns i flera olika stilar och många dansare blandar de olika stilarna. 

Bachata

Bachata är en dans- och musikgenre från Dominikanska Republiken. Dansen karaktäriseras av sensuella höftrörelser. Även denna dans är  sensuell, vacker och mjuk. Bachata delas ofta upp i två olika stilar, Bachata Sensual och Bachata Tradicional.

Samba

Samba är egentligen ett samlingsnamn på flera olika livliga och rytmiska danser av afrobrasilianska ursprung som dansas till sambamusik. Samba kan dansas både som pardans och solodans. Det är mycket att skaka på kroppen och röra höfterna i takt med musiken som gäller. Samba har dansats i Brasilien sedan dess start i slutet av 1800-talet. 

Det finns många bra ställen där du kan lära dig dansa dessa danser om du vill.

 

7 May 2021