Musikresor

Något som verkligen ger en lite nya perspektiv på musik är att resa. När man sitter hemma på sin kammare och klickar runt bland låtar i den egna samlingen, eller på Spotify, så är det inte s lätt att bryta sig loss från den musikaliska profil som man byggt upp över årens lopp. Man gillar det man gillar och det är svårt att anamma nya ljud och rytmer. När man fastnar sådär, och känner sig lite trött på det man matat sig själv med den senaste tiden så är det dags att ge sig ut på gatorna och ju längre bort man reser, desto större är chansen att man ska öppna upp för, och ta till sig, ny musik.

Mariachi

Man har ju sina preferenser även när det gäller resor så visst färgar resvalen också den musikaliska upplevelsen. Jag lockas inte särskilt mycket till länder som Ryssland eller Kina, men desto mer till Sydamerika. Mexiko har jag besökt fem gånger och jag längtar alltid tillbaka. Det är under mina resor till Mexiko som jag kommit i kontakt med mariachimusik som talar direkt till min själ, även om jag i övrigt lyssnar på helt annan musik när jag sitter hemma och får välja själv. Det är som att jag borde ha fötts i Mexiko för typ 100 år sedan, allt faller på plats när jag åker dit.

Jag antar att jag borde resa till Ryssland eller Kina istället, för att bredda min musikrepertoar, men jag har så svårt att slita mig från Mexiko. Drömmen är att en dag flytta dit.

21 Jun 2018