Ordning och reda, en kulturell grej?

Städning är inte bara en enda sak, det är två, nämligen att hålla ordning och att rengöra. Effektiv städning, handlar om hygien, olika kulturer och hur mycket stök man egentligen tål. Det finns nog inte en enda person som inte njuter av att ha ett städat hem. Det luktar gott, det är rent, det är undanplockat. Man har då en plats att vara på, tänka på, umgås på. Dock ses ofta städningen som ett nödvändigt ont, och något man helst vill att nån annan ska göra.

För mycket saker

I Sverige idag, kulturellt sätt, så har de allra flesta allt för mycket saker och för lite plats att ha det på. Det går att lösa med effektiv städning. Stoppa in saker i skåp och garderober till exempel. Eller att rensa i lådorna och sortera ut så att nya saker får plats.

Många städar ordentligt inför kalas, besök med mera, och har man väl gjort det, så är det ju bra att inte låta det förfalla igen. Det är bra att göra som när man var liten, det man tar från en plats, ska sedan tillbaka till samma plats. Då blir det inte stökigt.

Hygien är viktigt, och de platser som är viktigast att hålla rena är köket och badrummet. Men även hallen, ska städas ordentligt. Inred från start på ett bra sätt, så det är lätt att hålla rent!

Förr talade man om vår- och höststädning, och att hänga ut och in vinterkläder men nu är det ju så att man använder sina kläder året om. Men det bör ändå storstädas då och då!

 

 

23 Jan 2018