Var rädd om dina ögon

Många tar ögonen för givna. Dock är det som så att vår syn, det är en av de viktigaste sinnen vi har. Det finns en del saker att tänka på och en del saker för att främja den. Man ska inte peta sig i sina ögon i tid och otid, med smutsiga fingrar, det kan ge infektioner och virus. Sitter man vid en dator och jobbar, dag ut och in, så kan det vara bra att använda sig av terminalglasögon, de gör det lättare att sitta och fokusera på en skärm. Det finns terminalglasögon hos Extra Optical. Sen är det även bra att ta en paus då och då från skärmen, lyft blicken var 20:e minut för att ögonmusklerna ska få jobba.

Saker som är bra att göra

Det är även bra att äta en allsidig kost, och gärna kost med omega-3 och antioxidanter som är bra för synen. Det är också nyttigt att vistas utomhus regelbundet. Det eftersom att luften inomhus är torr och det kan göra ögonen irriterade. 

Att ha rätt skärpa på glasögonen är också väldigt viktigt. Du kan köpa glasögon online hos extraoptical.se till exempel. Där finns det billiga glasögon. Det är bra att ha rätt glasögon eftersom du annars kan få huvudvärk och bli irriterad i ögonen.

Barn upp till 19 år bör kolla sin syn en gång om året. Vuxna bör göra det minst vart tredje år och är du över 40 år bör du kolla den minst vartannat år.

 

 

1 Aug 2019